Patch kabler

Er du på udkig efter det perfekte patchkabel, der kan forbinde dine enheder på den helt rigtige måde til et netværk, lyssystem eller noget helt tredje? Så er du landet på den rigtige side. Her på siden finder du vores udvalg af patchkabler, der kan bruges til mange forskellige formål. Det er vigtigt man får valgt det rigtige kabel, så du kan bruge kablet til det, du mangler det til. Derfor vil det være en god idé at gå på opdagelse i udvalget og læse om de forskellige kabler inden et køb, så du er sikker på at få det rigtige kabel hjem. Er du i tvivl om, hvilket kabel du skal bruge, er du altid velkommen til at spørge os.
 

Om Patchkabler

Patchkabler er elektriske kabler, der anvendes til at forbinde enheder sammen i et netværk eller et lydsystem. De er også kendt som "jumpere" eller "krydsede kabler". Patchkabler er typisk lavet af et par ledere, der er indpakket i en isolering og er udstyret med stik på begge ender, så de kan tilsluttes enhederne. De er almindeligt anvendt i datacentre, lydstudier, kontorbygninger og andre steder, hvor der er behov for at oprette forbindelse mellem enheder. Patchkabler findes i forskellige længder og størrelser og kan være lavet af forskellige materialer, såsom kobber eller glasfiber, afhængigt af formålet med kablet.

Vælg det rette patchkabel

Når du skal vælge det rette patchkabel er der flere ting der spiller ind. Patchkabler kan for eksempel fås i forskellige længder. Derfor bør du til en start overveje, hvor langt kablet skal være, så du får den passende længde afhængigt af afstanden mellem de enheder, du vil forbinde. Derudover er patchkabler enten lavet af kobber eller glasfibre. Kobber er billigere end glasfiber, glasfiber er dog mere modstandsdygtig over for elektromagnetisk støj og har samtidig en længere levetid. Du bør gøre op med dig selv omkring, hvad der betyder mest for dig, inden du begiver dig ud i et køb.


Patchkabler forskellige hastigheder og båndbredde. De mest almindelige kategorier er 5e, 6 og 6a. Jo højere kategori, jo højere er hastigheden og båndbredden. Ligesom de forskellige hastigheder og båndbredder, findes patchkablerne også med forskellige stik. Det giver selvfølgelig sig selv, at du skal vælge det stik, der passer til de enheder, du vil forbinde. Det er altafgørende, at du vælger det stik, der passer til dine enheder. Det er dog også af betydning, at du vælger et stik, der har en længde, som passer til dine enheder og dit behov.

Opnå en bedre netværksforbindelse

Patchkablet bruges til at skabe kommunikation mellem to eller flere enheder. Dette kan især være en fordel, hvis dit arbejde er afhængig af en god og sikker internetforbindelse. Med et patchkabel opnår din computer en direkte forbindelse til routeren. Dette kan gavne dit arbejde, da du kan opnå at din computer bliver hurtigere og undgår det støj, der nogle gange kan være, når man har forbindelse til internettet uden brug af kabler. Et patchkabel vil også i den grad gavne dig, hvis du er typen der elsker at spille computer i fritiden eller har børn der gør det. Den direkte forbindelse reducerer lag, der nogle gange kan opstå på grund af støj i netværksforbindelsen til computeren.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad bruges patchkabler til?

Patch kabler bruges til at oprette forbindelse mellem enheder i et netværk eller lydsystem. De kan bruges til at forbinde en computer til en router, et lydsystem til en mixer eller andre enheder til hinanden. Patch kabler bruges også til at oprette forbindelse mellem enheder, der er langt fra hinanden, for eksempel mellem en computer i et kontor og en printer i et andet rum. De er almindeligt anvendt i datacentre, lydstudier, kontorbygninger og andre steder, hvor der er behov for at oprette forbindelse mellem enheder.

Er der forskel på patchkabler?

Ja, der kan være store forskelle på patchkabler. Der kan for eksempel være forskel på, hvilke stik patchkablerne har i enderne, hvilken hastighed og båndbredde de har og om kablerne er lavet af kobber eller glasfiber. Der er samtidig også forskel på længderne.

Hvor kan jeg købe patchkabler?

Du kan finde kvalitets patchkabler hos Light Partner. Her finder du patchkabler til forskellige formål. Ligegyldigt om du leder efter patchkabler til at forbinde enheder til et netværk eller et lydsystem, så kan du finde det du mangler hos Light Partner.

Vælg hvordan priserne skal vises