Karabiner

Stort udvalg af karabiner i høj kvalitet

Skal du ud at klatre, er de rigtige karabiner en vigtig del af dit sikkerheden, da en karabin er bindeleddet mellem dig og resten af dit klatre udstyr og sikkerhedsline. Karabiner kommer i mange forskellige varianter og både form, låsemekanisme og materiale bør overvejes inden køb, da hver model har sine egne forcer og bruges i forskellige situationer. I vores udvalg finder du karabiner der kan dække alle behov, så du på sikreste vis kan komme ud på nye klatre eventyr.

 
Vis som Gitter Liste

Varer 1-24 af 50

Faldende orden
Side

Karabinhage fra Petzl 

Vores udvalg af karabiner eller karabinhager, som de også kaldes, er fremstillet i høj kvalitet og langt størstedelen af udvalget er fra mærket Petzl, som har mere end 50 års erfaring med fremstilling af klatre- og sikkerhedsudstyr. En Petzl karabin er derfor et meget sikkert valg, og alle produkter udvikles, testes og kvalificeres indenfor de krævede standarder. Deres karabinhager til klatring har derfor forinden været igennem en lang række test, så ydeevne og pålidelighed er i top. 


Vælg de rigtige karabiner til klatring

Karabiner til klatring kommer i mange varianter, og det kan være lidt af en jungle at vurdere hvilken model der er den mest optimale. Hvilke klatre karabiner du bør vælge, kommer helt an på i hvilken sammenhæng de skal bruges i. Først og fremmest er formen på karabinen afgørende og har blandt andet indflydelse på lastfordeling, styrke i forskellige positioner og håndtering. Hos os finder du karabiner i d-form, oval, HMS, karabinhager med bred åbning og OMNI karabinhager. 


Karabiner i aluminium og stål

Karabiner bliver overordnet fremstillet i to forskellige materialer - stål og aluminium. En karabin i aluminium har den fordel, at den er lettere og stadig har en forholdsvis høj styrke. De er derfor velegnet, hvis de skal fragtes langt eller der skal medbringes et stort antal. Stålkarabiner har den højeste styrke og specelt i topanker er de mere slidstærke. Til gengæld vejer de også mere.


Karabinlåse 

Karabiner kan både komme med lås og uden lås. Modeller uden lås bruges oftest til at hænge udstyr i eller i situationer, der ikke kræver høj sikkerhed. Låsekabiner lukkes med et låsesystem, så den har maksimal styrke i længderetningen og den ikke kan klippes ud af rebet ved en fejl. 


En karabinhage med lås kan fås med forskellige låsesystemer, der hver egner sig til forskellige aktiviteter. 


Skruekarabiner er den billigste og mest klassiske af låsekarbinerne og sikres nemt ved at skrue lukkeren. Fordelen er, at det er op til dig, hvornår den skal være sikret, men det kan samtidig være en ulempe, da der er risiko for at glemme det. 


Karabiner med twistlock er en 2-trinslås, som lukker automatisk når låsen slippes, og der er derfor ikke risiko for du kommer til at glemme det. Der er dog chance for ukorrekt låsning og det bør derfor tjekkes om den er korrekt lukket. Når den skal åbnes skal den drejes 90 grader, inden låsen kan vippes ned. 


Låsekarabiner med pin lock, triact lock og ball lock lukkes også automatisk og er 3-trins låse, som alle kræver tre forskellige aktiviteter før de kan åbnes. Derfor er disse også de sikreste låse, men til gengæld kan de godt kræve øvelse og pin lock kan eksempelvis kun åbnes med et værktøj, og kan derfor være kompliceret at frakoble i nødsituationer. 


Er du i tvivl om hvilken karabin du bør vælge, er du altid velkommen til at kontakte os.
Vi står klar med råd og vejledning, så du sikkert kan komme på en masse klatre eventyr.

Vælg hvordan priserne skal vises